Pontul zilei #3


duty-booty-e1350416933653

Pontul zilei de azi e despre „datorie”. E simplu. Nu ai nicio datorie fata de nimeni si nimic. Nici macar responsabilitate. Eu nu sunt dator de niciun fel sa scriu articole pe blog pentru voi, dar totusi o fac.(pentru mine) Conceptul de datorie, responsabilitate nu trebuie inteles gresit. Odata cu pasiunea pentru ceva, cu sentimentul de iubire pentru cineva apare asa zisa responsabilitate.

Dar e un alt fel de responsabilitate. Pentru ca, in acest caz, responsabilitatea nu e decat un efect la o cauza reala, importanta, nu vreun gest mecanic sau expresie de acelasi fel. Actiunile pe care le faci sunt constiente si inconstiente. Cand sunt inconstiente, le faci din obicei, din rutina, esti un zombi.

Cand le faci in mod constient esti liber. Esti liber sa devii cauza sau efect in propria viata.

Inspiratie!

Claus

<< like share or subscribe if you love the way I write 🙂 >>

Reclame

6 thoughts on “Pontul zilei #3

 1. Buna, Claus, am cautat „booty” pe Google, nu stiam ce inseamna. Nu cred ca e adecvat pentru mesaj. Dupa ce cauti, poti sa stergi mesajul asta, doar am vrut sa iti atrag atentia. Grozav mesajul, oricum.

  Apreciază

 2. Aşa e, cerinţele şi aşteptările celorlalţi şi ale societăţii acţionează ca o presiune constantă asupra individualitaţii şi libertăţii noastre. Îmi place cum încurajezi acţiunea conştientă, şi nu reacţiunea inconştientă, însă e o cale de parcurs de la înţelegerea acestui concept până la aplicarea lui în viaţa reală.

  Cine nu reacţionează când ia o palmă (sau un pumn) de la altcineva ?
  Cine alege conştient să iubească pe cel care îl urăşte, şi nu reacţionează la ură ?
  Cine nu reacţionează la umilinţe, şi alege conştient să-l înţeleagă pe celălalt ?
  E o cale de parcurs, dar e bine că îţi pui problema în modul ăsta. Se simte la tine o aspiraţie sinceră pentru a înţelege lucrurile. 🙂

  PS: „Eu nu sunt dator de niciun fel sa scriu articole pe blog pentru voi,
  dar totusi o fac.”
  – frate, împacă-te cu ideea că scrii articolele pentru tine. Nu te mai păcăli c-o faci pentru alţii. :))

  Apreciază

  • :))) Pai da, tocmai, pentru mine le scriu in primul rand si ele reprezinta cat de constient sunt eu in legatura cu o idee, in momentul in care o exprim aici. M-am exprimat astfel pentru a sublinia ideea si am precizat aproape imediat ca nu am o datorie fata de nimeni si ca ceea ce fac o fac din pasiune.

   Si cred ca toti care au un blog, creeaza si posteaza articole pentru ei in primul rand. Persoanele care rezoneaza cu acele idei si concepte pot prelua anumite chestii din articole pentru propria lor evolutie.

   Tu ca spirit/suflet/constiinta esti exprimat in primul rand prin corpul fizic, in realitatea 3D, a materiei. La randul tau, cauti sa „reproduci” o parte din tine online, pentru a experimenta acel mediu virtual si a interactiona cu altii tot virtual. Cum am mai zis, e ca in Inception, vis in vis in vis… 😀

   Apreciază

 3. Pingback: Inspiratie

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s