Esti sau nu privat de libertate ?


now

Salut. Un prieten de existenta pe nume Mastan Razvan al carui blog il consider super interesant (si vi-l recomand celor care nu il stiti), cu articole scrise onest si direct mi-a atras atentia printr-un comentariu la pontul zilei #3. Si m-a facut sa regandesc propria-mi concluzie in legatura cu deciziile pe care le luam de obicei constient si inconstient.

E adevarat, cati dintre noi pot sa actioneze constient cand se afla in tot felul de situatii urate ? In momente de genul, ceea ce triumfa de obicei e instincul animalic, dorinta de putere, de aparare, orgoliul, ego-ul fals etc. Dar cand zic sa actionam constient ma refer sa luam decizii dintr-o pozitie de intelegere in legatura cu tot ce experimentam prin cele 5 simturi, si in acelasi timp dintr-o pozitie de identificare a celei mai potrivite si benefice solutii de moment, in legatura cu situatia.

Sa nu se inteleaga gresit ! Cand esti constient nu esti slab. Nu esti umilit sau insultat sau urat sau etc. Pentru ca tu cunosti ca tot ce e in jur sunt doar proiectii ale sentimentelor interioare si reactii. Sa fii constient pentru mine reprezinta sa alegi in cel mai onest mod a fi CEA MAI PUTERNICA VERSIUNE A TA intotdeauna. Si cum comparatia nu exista, e o iluzie, nici cea mai puternica versiune ca scop final e ceva fals. Insa, ca sa fiu mai clar, poti alege sa actionezi moment de moment ca cea mai puternica versiune, in raport cu experienta traita. Nu exista o singura versiune de-a ta care sa fie cea mai puternica cum nici nu traiesti zi de zi aceleasi experiente. Tu esti un infinit de posibile alegeri si posibilitati, care se exprima sub forma de corp fizic, material, care reprezinta „consola de joc, pc-ul”. Dar in acel pc poti baga oricand un cd diferit, care sa te duca intr-un mediu virtual diferit.

Constientizand aceasta unica si principala calitate pe care o posezi ca fiinta umana, iti poti crea clipa de clipa experiente noi, benefice. Iar in legatura cu actiunile celor din jur, perceptia e instrumentul care iti trebuie. Schimban perceptia, iti schimbi actiunile si implicit realitatea.

Ca recomandare, iti sugerez sa porti tot timpul la tine „un talisman”, sa iti faci un tatuaj sau sa gasesti o modalitate de a-ti reaminti cat mai des cine esti cu adevarat si care este potentialul tau.

Ai momente cand te simti indestructibil si momente cand simti doar suferinta. Asta pentru ca tu continui sa continui clipa de clipa, intr-o bucla existentiala a experientelor. Sper sa ma urmaresti pana la capat 🙂 Ai 5 simturi. Ele sunt legatura ta cu realitatea, dar o realitate experimentata in functie de acuratetea simturilor tale. Cel care e orb din nastere nu cunoaste nimic din ceea ce defineste vizualul. Lumea lui e diferita.

Si ziceam ca esti intr-o bucla existentiala a experientelor. Ca sa intelegi, imagineaza-ti ca „ai fost blestemat de existenta sa mergi incontinuu”. Pe masura ce mergi, va fi ziua si va fi noapte. Tu nu poti controla acest fapt. Cum pe masura ce traiesti, vei suferi si vei cunoaste ce e fericirea.

Problema e ca tu ai uitat de faptul ca esti blestemat sa mergi incontinuu. Cum ridici blestemul ? Constientizezi acest adevar, acceptandu-l si gasind o modalitate de a ti-l reaminti cat mai des, cum am precizat anterior. Atunci vei scapa de bucla existentiala, duala a experientelor si ceea ce vei experimenta va fi adevarata liniste si pace interioara, nimicul de care iluminatii vorbeau si din care se poate crea, la alegere, absolut orice.

Desigur, nu vei ajunge in acel punct decat „continuand sa respecti blestemul, sa mergi incontinuu, ziua si noaptea”. Cand te vei satura vei cauta solutii. Temporare sau permanente. Dar cum nimic nu e permanent, la inceput, va trebui sa gasesti trucuri care sa te ajute cu solutiile. Si aici ti-am zis deja de tatuaje sau „talismane”.

De acum inainte, decid sa scriu articole in cel mai direct si onest mod posibil, fara sa mai ascund cat de putin ceea ce simt si cunosc.

7049510635_1351273b23_z

Inspiratie !

Claus

<< like share or subscribe if you love the way I write :) >>

Reclame

One thought on “Esti sau nu privat de libertate ?

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s