Mitul succesului in viata – practic vorbind, cum iti continui calatoria simplificat


MAZE_life-coaching-300x300

Deci, avem atotbinecunoscutele cuvinte: succesul in viata. E plin internetul de site-uri de dezvoltare personala care aduc in discutie acest subiect, oferind pareri si solutii. Cititind majoritatea teoriilor, observand ce functioneaza si ce nu, doresc sa iti ofer rapid o schema simplificata pentru succesul tau in viata. Sa vedem:

  • A N T U R A J U L

Anturajul pe care il ai, pe care l-ai selectat voluntar sau involuntar este un element foarte important care iti defineste succesul in viata. Am mai vorbit despre importanta primelor 5 persoane din viata ta si cel mai probabil ai auzit deja de concept. Deci, selecteaza sincer si onest persoanele pe care le primesti in viata ta si vezi daca acestea te ajuta in dezvoltarea ta personala, evolutia, calatoria pe care o ai de facut sau te trag in jos. Prin ajutor, ma refer si la incarcarea cu energie prin relaxare alaturi de aceste persoane, pe langa sfaturi, colaborari, critice constructive, inspiratia pe care ti-o ofera etc

  • T I M P U L   D E D I C A T   R E L A X A R I

Ceea ce faci in timpul liber defineste calitatea si productivitatea muncii tale. Zis altfel, daca nu te relaxezi exact asa cum iti place si exact in modul in care te face fericit, nu vei putea oferi valoare si calitate activitatilor care tin de job-ul pe care il ai sau orice altceva ai face si ai categoriza ca munca. E foarte important echilibrul in orice domeniu al vietii tale, echilibrul in experientele pe care le ai si in ceea ce alegi. De asemenea, in timpul tau liber iti pot veni o groaza de idei pentru cealalta parte a vietii tale, cea in care lucrezi la indeplinirea viselor pe care le ai si te bucuri de experientele traite pe parcurs.

  • P L A N U L

Dap, sunt sigur ca ai auzit si ca intuiesti ca ai nevoie de un plan, de o schema. De ce ? Pentru ca noi functionam prin ganduri care se transforma in actiuni. Daca nu „prindem” gandurile care ne pot propulsa spre ceea ce dorim, atunci vor ramane doar la nivelul de ganduri. De aceea e important sa colectam gandurile care apar si care sunt create spre ajutorul nostru si sa le transformam in actiuni, etape, eventual obiceiuri. Bineinteles, planul tau trebuie sa fie unul schematic si trebuie sa ai in vedere neaparat ca e necesar ca planul tau sa poata fi modificat pe parcurs, sa se adapteze. Asta pentru ca tu evoluezi mereu.

  • F R A G M E N T A R E A 

Ai nevoie de un scop mai mare si alte scopuri mai mici. Scopul cel mai important va fi impartit in scopuri mai mici, iar fiecare scop mai mic pe etape. Ideile le primesti pe parcurs, pe masura ce lucrezi la scop si la plan si iti traiesti experientele. Deci, mereu va fi in schimbare, de aceea sugerez ca ar fi mai convenabil sa fie pe un laptop/pc/smartphone pentru ca il poti modifica si il poti salva online, ca sa fii sigur ca nu se pierde. Evernote  iti ofera exact solutia la aceasta problema. Iar fragmentarea scopurilor mai mici pe etape iti asigura garantat succesul si indeplinirea scopului suprem.

  • S C O P U L    A S C U N S

Vezi tu, mintea umana e vicleana dar si naiva si de cele mai multe ori se pacaleste singura, alegand zona de comfort in loc de calatoria pentru fericirea proprie, indiferent de provocari.  Deci, in spatele scopului suprem pe care il ai de cele mai multe ori va exista un scop ascuns, de exemplu: vreau sa lucrez la compania X pentru ca e o companie buna si etc (dar de fapt imi doresc sa lucrez acolo si pentru ce as putea primi in schimb, pentru masina, bani multi, femei frumoase 🙂 pentru etc) Deci, e important sa fii lucid si constient cand iti setezi planul si scopul pentru ca, daca nu iei in considerare si dorintele „ascunse” pe care le ai, NU VA FUNCTIONA.

  • O F E R A   P E N T R U   A  P R I M I

Sunt absolut sigur ca ai auzit de acest principiu dar, sunt sigur de asemenea ca nu l-ai respectat de multe ori 🙂 Vezi tu, viata se bazeaza pe acest principiu. E o lege naturala. Exprimi si primesti. Iar ceea ce oferi e direct proportional cu ceea ce primesti. Cu alte cuvinte, faci bine, primesti bine exact in felul in care ti l-ai dorit, dar in moduri la care nu te asteptai. Deci, daca scopul tau include si a oferi ceva lumii din jur, care sa contribuie la o lume mai buna, nu ma refer acum in mod global, pe tara etc Daca ajuti macar o singura persoana in calatoria ta, rasplata va fi mai mult decat ceea ce te asteptai initial.

  • C  O N D I T I O N A R E A   S O C I A L A

Te-ai nascut intr-un loc, intr-o familie, intr-o tara cu anumite principii pe care le predica prin o gramada de moduri. Esti intr-un ocean de idei, de „asa e bine” de „asa trebuie” etc. Pune stop acumCINE NAIBII ESTI TU DE FAPT? Te-ai intrebat vreodata asta ? Sincer, ce fel de viata iti doresti sa ai ? Ce fel de persoane doresti sa cunosti ? Ce vrei sa primesti si ce doresti sa oferi in schimb ? Indiferent de ceea ce esti si traiesti acum. Punte-ti intrebari de acest gen in mod onest, iar raspunsurile te vor ghida spre indeplinirea lor. Vezi tu, totul din jur e virtual. Reactiile oamenilor la actiunile tale sunt precum reactiile frunzelor la vant. Ei vor ramane in acelasi copac, dar tu vei continua sa mergi mai departe. Acu, pune-ti intrebarea.. ti-ar placea sa fii o simpla adiere, sau un uragan ?

Acestea fiind zise, iti urez inspiratie in calatoria ta. Eu sunt Claus si prin articolele de pe acest blog doresc sa contribui la calatoriile tuturor celor care ma citesc, sa le arat scurtaturi si modalitati mai simple de a ajunge la destinatie. Aboneaza-te la blog, raspandeste sau apreciaza cu un simplu like daca ti-am fost de ajutor. Multumesc si succes !

<< like share or subscribe if you love the way I write :) >>

Reclame

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s