Cum sa fii un Einstein sau un Budha


Man Standing At Beginning Of Winding Road

Hai salut. Si tu ca si mine ai persoane pe care le apreciezi, care simti ca rezoneaza cu ceea ce esti. Fie ca sunt in viata sau nu. Oricum, amandoi stim ca ceea ce admiri si apreciezi, deja esti. Acele caracteristici le ai deja, doar ca sunt nedezvoltate. Nu degeaba se cheama potential. El nu reprezinta decat un rezultat din viitor, la care poti ajunge, prin prezent. Cum anume?

Frationezi planul de actiune in etape, adaptezi acele etape in functie de ce apare pe parcurs si bang, ai ajuns la rezultatul dorit, ti-ai realizat o parte din potential.

Dar daca iti doresti sa faci descoperiri la fel de importante precum Einstein sau precum un Budha ? Pai, inceputul e simplu.

Ai nevoie de un spatiu de exprimare, online sau real, unde sa dai afara ce te reprezinta pe tine, sa creezi ceea ce te reprezinta prin metodele care iti par a fi cele mai potrivite, sa cauti si sa devii prieten cu persoane care au preferinte si nivele de intelegere, experiente asemanatoare si sa iti continui joaca, creeand exact ce te reprezinta. Vei evolua in timp, vei acumula informatii pretioase si experienta, iti vei largi cercurile de prieteni si vei simti cum toata lumea te intelege, te apreciaza si universul pe care ti l-ai creat corespunde exact ideilor tale initiale. 

Bineinteles, Einstein, Budha si altii ca ei care au ajuns la revelatii importante nu au fost decat oameni obisnuiti, persoane normale, dar autentice. Nu si-au pierdut autenticitatea, originalitatea si au crezut in mai mult, in starea de nimic in care poti crea orice, totul. Au ignorat mentalitatea colectiva, devenind o forta gigant, care a atras apoi mentalitatea colectiva, care, i-a ridicat la rangul de genii, iluminati.

Cat de amuzant e jocul… 🙂 Considera ca suntem picaturi de apa. Nu stiu cat de potrivita va fi comparatia, dar ia sa incerc. Cand ne lasam purtati inconstient de suvoi, suntem una cu restul si evoluam in aceeasi masura cu ceilalti. Insa, daca plecam singuri in cautarea oceanului, cu o vointa mai intensa decat orice altceva, atragem in mod natural picaturi din jur cu aceleasi intentii, creeam o balta, un lac, pana ajungem la nivelul in care creeam un ocean. 

wallpaper-147953

Fiecare picatura trebuie sa se desprinda din suvoiul din care a plecat initial, pentru a-si crea propriul ocean. Calatoria va fi lunga, dar rasplata pe masura. Iar picaturile din jur, odata ajunsi la nivelul in care creeam oceanul, nu isi vor dori decat sa repete calatoria noastra, unii, neintelegand ca doar prin autenticitate si prin „nimic” putem crea totul. 

Scopul final insa nu trebuie sa fie sa ajungi un Budha, ci experienta ce vine odata cu parcurgerea calatoriei, care, fie ca vrei sau nu, te va transforma intr-un iluminat in ceea ce ai ales, constient, pentru tine.

 

 

Hai la drum ! Claus

Reclame

2 thoughts on “Cum sa fii un Einstein sau un Budha

    • da si poate ca, fericirea reprezinta si drumul si destinatia, ca un intreg. Ca practic cand ajungi la destinatie, un nou drum incepe deci, nu exista asa ceva. righty man 😀

      Apreciază

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s