Uita de LSD – incearca sa plutesti


floatation-tank

Pentru cei care mi-au cerut si sugerat pana acum doua idei de articole, doresc sa anunt ca sunt aproape gata. Dar astazi vreau sa iti prezint rapid altceva. Presupun ca e posibil sa fi auzit de bazinul de deprivare senzoriala in aceeasi masura in care e posibil sa nu fi auzit. 🙂 Dar informatiile pe care le-am gasit despre el ma impulsioneaza sa experimentez si eu in viitorul apropiat.

Reprezinta practic o „cutie” mare in care plutesti intr-o apa cu o salinitate speciala, la o temperatura fixa. Dar ce inseamna asta mai exact ?

  • Când oprim sau restricţionăm stimulii din mediul înconjurător, devenim mult mai conştienţi de acele lucruri care încă ne sunt accesibile. În acest caz, după ce am stins lumina, am înlăturat orice sunet, orice senzaţie tactilă, gravitaţia, alţi oameni şi orice mişcare, ceea ce ne-a rămas este fiinţa noastră: realitatea fizică a muşchilor noştri, a organelor interne, a creierului, precum şi realitatea non-fizică a gândurilor noastre, a emoţiilor, a intuiţilor, imaginilor mentale. Conştientizarea acestor realităţi este de o subtilitate şi de o intensitate care nu este posibilă atunci când simţurile noastre sunt orientate către exterior, răspunzând evenimentelor externe.

Această conştientizare intensă nu este vreo stare din alte lumi sau una care nu poate fi descrisă şi este de prea puţin folos în „lumea reală”. Oamenii de ştiinţă din mai multe domenii au adunat dovezi copleşitoare care atestă că, prin conştientizarea acută a proceselor lor interne, oamenii pot să-şi exerseze controlul conştient asupra acestora. De exemplu, experimentele au arătat că doar prin focalizarea atenţiei către interior, într-un anume mod, o persoană îşi poate întări sistemul imunitar, îşi poate reduce presiunea sângelui, îşi poate încetini bătăile inimii, îşi poate elibera sau inhiba producerea de hormoni, poate înlătura durerea, poate determina anumite părţi ale corpului să crească sau să se reducă, poate să modifice activitatea inimii, a muşchilor, a creierului şi a minţii.

Descoperirea că oamenii îşi pot controla propriile corpuri prin intensificarea semnalelor subtile interne a fost valorificată de cercetători, care au folosit tehnici de biofeedback, aceasta fiind cu siguranţă una dintre cele mai uluitoare dezvoltări ştiinţifice din ultimii 30 de ani. Folosind tehnicile de deprivare senzorială, yoghinii, călugării şi fachirii au realizat acele „miracole” ale autocontrolului timp de mii de ani, în pofida faptului că oamenii de ştiinţă occidentali declarau că astfel de fenomene nu pot avea loc. Să ne gândim doar la hinduşii care merg pe cărbuni încinşi, la tibetanii care, prin tehnici meditative îşi ridică temperatura corpului, astfel încât pot să stea în zăpadă şi să îşi usuce cearşafuri ude şi îngheţate aruncate pe ei, la yoghinii care au fost băgaţi în pământ în cutii timp de mai multe zile. „Secretul” acestora, precum şi a altor forme de autoreglare aproape miraculoasă este, de fapt, o conştientizare mărită a proceselor interne. Acest secret foarte folositor a fost atestat şi de cei suferinzi care au învăţat să devină conştienţi de procesele lor interne şi să vizualizeze eradicarea bolii din trupurile lor, reuşind să se vindece complet.

Ce se petrece în SAMADHI TANC este un paradox: prin restricţionarea senzorială, ne mărim conştientizarea senzorială; devenind orbi, învăţăm să vedem într-un mod nou şi foarte eficient; prin renunţare, prin abandon, câştigăm un control mai mare şi putere asupra noastră înşine şi, în ultimă instanţă, asupra lumii exterioare.

Plutirea în imponderabilitate

Postura noastră verticală este unică şi adesea amuzantă, dar ne oferă, fie că alergăm, mergem, stăm pe loc sau ne aşezăm, o arie limitată de contact între corpul nostru şi pământ, producând corpului mai mult stres decât a fost el conceput să suporte. Când mergem sau alergăm, de exemplu, toată presiunea gravitaţională a corpului, fiind îndreptată asupra pământului, este focalizată, la fiecare pas, într-un singur loc, creând o presiune de sute de kilograme pe centimetru pătrat. Chiar şi statul în picioare cu coloana dreaptă produce o presiune gravitaţională ce se exercită asupra tălpilor picioarelor şi asupra coloanei. Această focalizare dată de poziţia noastră verticală, a unor greutăţi foarte mari asupra unor porţiuni foarte mici ale corpului conduce la stresuri şi la probleme structurale în unele puncte slabe: genunchii şi încheieturile coapselor, şalele, gâtul, abdomenul. Inima trebuie să muncească din greu pentru a împinge sângele din partea inferioară în partea superioară a corpului, luptând contra gravitaţiei. Trupul nostru caută să compenseze forţa gravitaţiei prin adoptarea unor poziţii rigide, care au ca rezultat apariţia unor tensiuni musculare cronice în anumite puncte. Odată cu tensiunea, apare durerea  de şale, de gât, de cap  şi o gamă largă de probleme legate de tensiune, cum ar fi respiraţia superficială, presiunea sanguină, bolile cardiovasculare, ulcerele, astmul.

Gravitaţia este probabil cauza principală a problemelor de sănătate. Gravitaţia ne atacă chiar şi la nivel celular şi mulţi biologi şi gerontologi consideră că efectele distructive ale gravitaţiei joacă un rol important în pierderea capacitaţii celulelor de a se reproduce; astfel, gravitaţia poate fi văzută ca o cauză directă a îmbătrânirii şi morţii.

Cunoaştem cu toţii toate aceste aspecte ale gravitaţiei. Suntem mai puţin conştienţi însă de cât de insidios acţioneată gravitaţia asupra minţilor noastre. Cum în fiecare zi ne mişcăm, o mare parte din creier este ocupată în mod constant cu calcularea şi evaluarea gravitaţiei, ţinând seama de forţele de inerţie şi de acceleraţie, şi cu deciderea direcţiei în care să se mişte anumite părţi ale corpului nostru pentru a ne menţine poziţia verticală.

Dacă tensiunea legată de gravitaţie ne reduce sensibiliatea şi conştientizarea, atunci începe să fie evident de ce este benefică reducerea acestei tensiuni. Plutirea în tanc produce acest efect: datorită soluţiei saturate de apă cu săruri Epsom, corpul uman este perfect suspendat, plutind la suprafaţa apei. Picioarele, braţele, mâinile, coloana vertebrală, capul, sunt susţinute independent, adică nu există vreo tensiune care să lege componentele una de alta. Plutirea nu elimină gravitaţia, desigur, dar ea reuşeşte să micşoreze cantitatea de stimuli la o valoare minim posibilă.

Prin micşorarea tensiunii musculare gravitaţionale, devenim capabili să percepem sau să detectăm senzaţii mult mai fine, adică să intensificăm abilitatea noastră de a percepe. Dar mai sunt şi ale beneficii. Deoarece acum aparatul nostru locomotor nu mai este solicitat în mod constant împotriva gravitaţiei şi fiecare muşchi se poate relaxa mult mai mult decât s-ar fi putut relaxa vreodată  în condiţii normale de viaţă, putem deveni acum conştienţi de noduri şi de puncte fierbinţi de tensiune musculară şi de solicitare osoasă. Nemaifiind camuflate de fundalul normal de tensiune musculară, aceste noduri pot fi localizate cu precizie, diminuate şi chiar eliminate, rezultând o stare euforică de eliberare de tensiunea pe care psihiatrul Wilhelm Reich a numit-o „armura corporală”. Eliberarea de gravitaţie permite şi sângelui să circule mai liber şi mai complet, ajungând şi în porţiuni ale corpului care s-ar putea să fie bolnave din cauza constricţiilor cardiovasculare, permiţând astfel inimii să acţioneze mai eficient cu mai puţin efort.

Unul dintre efectele obişnuite ale experienţei de plutire este sentimentul de întoarcere acasă, într-un loc familiar. Unii au explicat aceasta ca pe o experienţă de reîntoarcere în uter. Euforia care se poate simţi în tanc este impregnată în genele noastre, este ceva ce am ştiut dintotdeauna, după care am tânjit întotdeauna: eliberarea de gravitaţie, evadarea din corp şi contopirea cu esenţa noastră ultimă care este divină.

Multumesc YogaEsoteric  pentru informatiile oferite in legatura cu acest subiect si.. sunt curios ce parere ai ? Eu neaparat voi incerca. 🙂

 

Inspiratie si experiente pe gustul tau iti urez sa ai, Claus.

FLOAT ZH 0051

Reclame

6 thoughts on “Uita de LSD – incearca sa plutesti

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s