Afla care iti sunt limitele fizice


891527a92971e5ba123abd00a0328ae8-d5b7ziy

Nimic din jur nu e ceea ce pare.. Insa, in aceasta realitate, in aceste corpuri avem limite si reguli pe care e in natura noastra sa le urmam.. Pentru ca asta e forma fizica pe care o avem. Chiar si asa, hai sa vedem o parte din ce e si ce nu e posibil cu jucariile pe care le numim corpuri fizice si ce se intampla out of the box.. 

Poti vedea mai putin de 1% din spectrul electromagnetic si auzi mai putin de 1% din spectrul audio. In timp ce imi citesti cuvintele cu mana pe mouse, comod in scaunul tau, calatoresti cu 220 de km pe secunda prin galaxie. Atomii din corpul tau sunt in proportie de 99.9999999999999999999% spatiu gol si tu nu te-ai nascut cu nici unul din acesti atomi, dar majoritatea isi au originea in buricul unei stele 🙂 . Fiintele umane au 46 de cromozomi, cu 2 mai putin decat un simplu cartof. Iar existenta curcubeului depinde de fotoreceptorii conici din ochii tai; pentru animalele care nu au asa ceva, curcubeul nu exista. Deci nu doar privesti un curcubeu, il creezi prin caracteristicile pe care le posezi. 

Si asta e destul de uimitor avand in vedere ca toate culorile frumoase pe care le vezi nu reprezinta decat mai putin de 1% din spectrul electromangnetic… 😀

Cu inspiratie, Claus.

Reclame

3 thoughts on “Afla care iti sunt limitele fizice

  1. Doar 1%? Pffff, atunci corpul nostru e totuși performant dacă vede și aude atâtea cu doar 1%. Foarte interesant! Ai niște articole chiar geniale și bune pentru cultura generală! 🙂

    Apreciază

  2. Știam tot ce ai spus tu mai sus, în afara faptului că noi avem cu 2 cromozomi mai puțin decât un cartof… asta chiar m-a amuzat :)) Tare!

    Continuă cu ceea ce faci că faci bine!

    Apreciază

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s