Solutia gratuita la cafeaua de dimineata


GoodMythicalMorning-BinauralBeats870

Hai salut ! Cu totii avem obiceiuri si activitati care ne consuma energia. Si in caz ca nu terminam treburile la timp, cautam solutii care sa ne ofera energia lipsa. Solutii precum cafeaua, energizantele etc. Chiar daca ne dauneaza, nu avem alta solutie comoda pe moment. Sau avem ? 🙂

Iti prezint acum frecventele isochronice! Hai sa iti spun de efecte apoi de cum anume functioneaza.

Indiferent de cat de obosit ai fi, de starea melancolica sau depresiva in care te-ai afla, le poti schimba usor, prin frecvente isochronice. E ca un efect mentolat pe care il simti incepand cu zona urechilor, raspandindu-se in intreg capul si continuand in jos cu sira spinarii si apoi tot corpul.

Eh, e posibil sa nu ma crezi, dar poti afla foarte usor incercand singur/a. Ai nevoie de o pereche de casti, un loc comod si sunetul respectiv. Il pun mai jos ca link catre youtube si iti las si adresa de descarcare de pe dropbox, in caz ca vrei sa il transferi pe telefon sau mp3 player.

Link pentru youtube cu frecventa isochronica. (se deschide intr-un tab nou deci poti testa in timp ce citesti in continuare, nu uita de casti.)

Link de descarcare pentru dropbox. (are dimensiune mare pentru ca e la calitate maxima).

Link pentru youtube cu frecventa binaurala de o ora. Nu mai pun link de descarcare deoarece dureaza mai mult si e mai usor de ascultat direct pe youtube.

Acum daca am zis de efecte, hai sa vedem cum functioneaza.

Stimularea binaurală foloseşte combinaţii specifice de tonuri audio, ce induc sincronizarea undelor cerebrale la nivelul întregului creier, rezultând o stare de unitate a creierului în care cele două emisfere lucrează împreună în armonie şi sincronie. Într-o descriere foarte simplă, modul de funcţionare este următorul: atunci când producem la nişte căşti stereo un sunet de, să zicem, 400 HZ în urechea stângă şi un alt sunet de 410 HZ în urechea dreaptă, creierul „aude” direct cu centrii săi de procesare a sunetului (deci nu prin urechi) un al treilea sunet cu o frecvenţă de 10 HZ (bătaie binaurală) care este diferenţa dintre cele două sunete de la nivelul urechilor. Această bătaie binaurală va determina creierul să funcţioneze pe o frecvenţă dominată de 10 HZ (în exemplul nostru).

binaural_effect

Bătăile binaurale sunt eficiente dacă sunetele produse în cele două urechi au frecvenţe sub 1 KHz iar diferenţa dintre  frecvenţele celor două sunete să nu fie mai mare de 25 Hz, pentru în aces caz, sunetele vor fi percepute distinct în cele două urechi şi nu vor produce cel de-al treilea ”sunet” (bătaia binaurală). Dovezile sugerează faptul că bătăile binaurale sunt generate în nucleii olivari superiori din creier, primul loc din sistemul auditiv în care sunt integrate contralateral.

Mai simplu: cand asculti sunete binaurale, fiecare ureche primeste o frecventa diferita si de casti ai nevoie ca frecventele astea sa rezoneze in acelasi timp in creierul tau si tu ai sa auzi efectu ala de uom uom uom in urechi,  pulsatia aia. Pe cand la cele isochronice, se repeta constant si rapid pulsuri de sunet ca sa le zic asa, separate de „bucati” de liniste.  Sunt mult mai puternice decat cele binaurale si produc efecte mai intense. In comparatie cu celelalte, acelasi sunet intra in fiecare ureche si creierul nu trebuie sa mai produca sunetul respectiv din cele doua frecvente la un loc. Deci, alegi in functie de cum ti-e mai comod.

Acum ca am trecut peste prezentari si explicatii, iti urez spor si energie zi de zi. Testeaza metoda daca iti plac experimentele si stilul de viata sanatos.

binaural_beats

Cu inspiratie , Claus.

Raspandeste si la altii, e ok daca nu o faci. 🙂

Le multumesc celor din lista mea pentru ca s-au abonat!

Reclame

4 thoughts on “Solutia gratuita la cafeaua de dimineata

 1. Eu am folosit si inca mai foloesc astea pentru a visa lucid, de obicei le folosesc inainte de somn, si ma juta mult. Am ascultat multe pana cand le-am gasit pe cele protrivite. Nu toate sunt bune, si depinde de la persoana la persoana. Eu leam incercat pe asta doua, prin recomandarea unu prieten care iti citeste blogul, de acum o sa o fac si, scrii lucuri interesante. P.S O il il bag in bookmark.

  Apreciază

 2. Tonurile isochronice sunt influentate, sau au vreo legatura cu nodurile hartmann? Ascultarea tonurilor e conditionata de aceste noduri, sau de ceva anume?

  Apreciază

  • E posibil sa aiba legatura daca ascultatea tonurilor se face in locatii de intersectie pentru noduri. Insa doar asa. Efectele tonurilor tin doar de frecventa lor si receptivitatea creierului persoanei ce asculta.

   Apreciază

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s