„Corabiile de pamant” – earthships – nu ai mai auzit de asa ceva


corabii de pamant

Eartships sau in traducere, „corabiile de pamant” sunt case 100% locuibile, sunt ieftin de construit si interesant de locuit. 🙂 Iti ofera avantaje pe care nicio alta casa obisnuita din ziua de azi nu ti le ofera, mai ales faptul ca totul e gratis ! Daca acest concept de a construi si locui in astfel de constructii ar fi preluat de cat mai multi oameni, cred ca problemele de zi cu zi precum plata facturilor, a chiriei etc ar disparea complet. Priveste mai jos ca sa intelegi mai multe.

earthship3

Brighton_Earthship_Picture1-625x833

phoca_thumb_l_living_phoenix_plants_web-625x416

earthship11

inline1_earthship

549620_10151064358574724_1747664010_n

earthship3

earthship2

Uite cateva motive pentru care corabiile de pamant sunt absolut geniale:

MANCARE GRATIS:

Fiecare din ele presupune inca una sau doua „case verzi” sau sere, dupa cum esti obisnuit cu termenul, ceea ce inseamna ca te poti aproviziona cu mancare chiar de acasa si in plus o crescatorie de peste si o spatiu pentru gaini 🙂 pot asigura o sursa de oua si carne constanta.

earthships_7-960x6401-625x416

phoenix_blackwater_planters1-625x468

page27_2

– RECICLAREA APEI

earthship2-625x377

– CALDURA SI ADAPOST

Cea mai geniala parte din felul de constructie al unei corabii de pamant este abilitatea de a pastra temperaturi comfortabile pe tot parcursul anului. Chiar si pe timp de ger puternic sau calduri insuportabile, corabiile de pamant pastreaza o temperatura constanta de 22 grade celsius. 🙂

Fenomenul rezulta din caldura solara, care e absorbita si pastrata de masa structurii din care e alcatuita corabia de pamant. Ea absoarbe sau degaja caldura cand interiorul se incalzeste sau se raceste si se pastreaza astfel o temperatura constanta.

De asemenea, ferestrele mari din partea din fata sunt mereu indreptate catre sud, pentru a permite soarelui sa incalzeasca pe timp de zi.

413071

– ENERGIE GRATIS

Panourile solare de pe acoperis si turbinele de vant care sunt optionale, furnizeaza corabiei de pamant toata energia de care are nevoie. Atata timp cat nu ai nevoie de curent electric in mod lacom 🙂 energia furnizata va fi de ajuns.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– LIBERTATE

Cu toate nevoile fundamentale indeplinite si lipsa de facturi lunare, esti liber. Nu trebuie sa lucrezi intr-un mediu pe care il urasti doar pentru a supravietui. Deci, iti poti folosi timpul facand ceea ce iti place, imbunatatind lumea din jur.

Imagineaza-ti daca intreaga lume s-ar putea concentra pe a face lucruri extraordinare in loc de a-si folosi energia doar pentru supravietuirea de zi cu zi. Imagineaza-ti daca numai 10% din oamenii de pe planeta ar face asta.. Ce crezi ca s-ar schimba ?

– GANDESTE DIFERIT

Un lucru care se intampla automat daca iei in serios posibilitatea construitii unei astfel de case e faptul ca gandesti complet diferit fata de ce ai fost obisnuit pana acum. E ieftin si simplu de construit, in general e facuta din materiale reciclabile.. Decizia ramane la tine.. gandeste-te doar, cum ar fi sa traiesti in acest mod complet diferit ?

Raspandeste daca consideri interesant/util etc 🙂 Claus.

5 thoughts on “„Corabiile de pamant” – earthships – nu ai mai auzit de asa ceva

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s