Condamnati


Alegeri si mentalitate colectiva

Cum ar fi sa iti deschizi putin ochii si sa vezi clar si constient ca… suntem o planeta de condamnati la viata in cel mai propriu sens ? Nu avem cum muri pur si simplu,  fara sa inducem acest proces intr-o perioada mai scurta sau mai lunga de timp (alcool, tutun, obiceiuri distructive, sau chiar aparent inocentele ganduri negative), suntem creati pentru a „functiona”. Si, ne aflam chiar  aici, unii treji, vazand clar realitatea din jur si faptul ca nu mai e nimic de ales, decat viata. Cu toate formele ei, traita sub toate contextele ei, fiind una cu ea si in acelasi timp avand impresia ca trebuie obtinuta acea „viata fericita” intr-un fel sau altul. Hah, o iluzie. Si in acelasi timp, aici, unii adormiti de mentalitatea colectiva (prejudecati sau acel nivel de „normal” indus inca din copilarie, in functie de contextul in care ne aflam) mentalitate formata in timp, si „dezvoltata” o data cu gradul de intelegere si acceptare a „normalului” majoritatii.

Nefericirea sau fericirea nu e decat o alegere a naibii de simpla. Si ma seaca gandul ca… desi totul e atat de simplu… putini aleg sa vada acest lucru in mod constient. Toti complica totul. Apoi cauta solutii. Si pana la urma, asta e definitia vietii, chiar daca incompleta. Dar ceea ce e trist, e faptul ca unii dintre noi sunt atat de prinsi in iluzie incat ajung sa isi anuleze existenta prin sinucidere. E al naibii de enervant acest adevar simplu, alegerea, adevar care ne condamna la viata, in functie de cum alege fiecare.

Acum, te intreb: tu, esti constient/a de acest lucru ? Iti intelegi optiunile si faptul ca dualitatea e realitatea noastra ? Alegerile astea constante dintre ce e mai bine si ce e mai rau de facut, de cum e corect sau incorect, cum mi-ar fi mai bine si cum nu..

Traim sub realitatea „cifrei 2”. Suntem liberi prin libertatea de alegere, dar, cum ziceam la inceputul articolului, condamnati la viata, la consecintele de care nu putem scapa si care sunt create chiar de fiecare din noi cu fiecare alegere facuta. Si da, repet cuvantul „alegere” ca sa te fac sa intelegi cat de mult te poti limita (inconstient) daca nu te folosesti de acest instrument pe care esti condamat sa il folosesti zi de zi, clipa de clipa.

Nu suntem „o tara”, nu suntem „o familie” etc. Suntem doar eu, autorul acestui articol si tu, cel care il citesti. Si fiecare din ce ce isi traiesc viata in functie de cum alege. Nu suntem nici macar o societate. Fara fiecare, nu putem fi nimic. De aceea e important ce alegem, dar, in acelasi timp, e important sa alegem cu inima pentru noi insine, pentru noi si pentru binele colectiv. Indreptandu-ne atentia in interior, putem schimba exteriorul. Traindu-ne pasiunile, pentru noi, putem schimba si ajuta pe cei din jur care au nevoie de acea abilitate la care noi suntem experti, maestri, etc.

Prin fiecare din noi, creeam realitatea din jur, o „lume buna sau rea”, prin simpla alegere de care am tot adus aminte.

Deci, sa alegem cu inspiratie filtrand aceste alegeri prin logica inimii si transformandu-le in realitate prin logica mintii. Si cand vom alege sa traim acest adevar, vom deveni adevarati zei, limitati doar de imaginatie si vointa.

Tu, poti crea, sau… crea altceva :). Alege cu inspiratie! Claus.

 

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s