10 motive pentru care ai esuat pana acum (plus solutia)


Motivele esecului

Te salut. Exista „tone” de informatie care iti „spune” despre succes, motivatie si tehnici care sa ti le aduca si mentina. Dar mai putin exista informatie care sa te invete si sa arate cu degetul la motivele pentru care ai esuat pana acum.  Iti voi zice in continuare care sunt principalele 10 motive pentru care ai esuat in unele domenii pana in acest moment si astfel, vei sti ce sa eviti si cum sa actionezi de acum inainte.

 

1) Lipsa de scopuri bine definite in viata

Este al naibii de dificil sa fii motivat, incarcat cu energie dar sa nu ai spre ce sa directionezi aceasta energie si motivatie. Afla ce vrei de la viata, stabileste clar, scrie pe ceva la care sa ai doar tu acces si obtine si indeplineste acel scop. Actioneaza.

2) Lipsa ambitiei de „a depasi”mediocritatea.

Succesul presupune munca, motivatie si persistenta. Daca esti de acord sa faci si sa ai aceleasi rezultate ca „turma”, nu vei ajunge sa obtii o viata privilegiata, tocmai din lipsa dorintei interne.

3) Lipsa disciplinei

Disciplina poate fi obtinuta numai prin auto-control. Nu e ceva ce se primeste peste noapte. Este nevoie de multa vointa pentru a-ti controla calitatile negative precum indulgenta prea mare cand vine vorba de situatiile de procrastinare. (adica amanarea repetata a sarcinilor importante)

4) Da, chiar ea, procrastinarea. 🙂 


Nu conteaza ce citesti despre legea atractiei. Doar gandindu-te la ceva fara sa actionezi, nu va face acel ceva sa se intample deodata. Daca tot amani sa faci lucruri chiar aparent marunte, nu vei termina niciodata nimic. Incepe chiar acum, nu astepta „momentul potrivit”.

5) Lipsa persistentei

In momentul prezent, generatia noastra este plina de indulgenta peste masura pentru lipsa de rezultate, precum si dorinta de a obtine rezultate imediate. Din aceasta cauza, cautam automat cai de a ne „hrani” lenea, asteptand ca totul sa se rezolve de la sine pentru noi.  De aceea chiar daca incepem proiecte, renuntam pe parcurs si, astfel, lipsa persistentei devine una dintre cele mai mari cauze ale esecului.

6) Personalitate negativista

Cei pesimisti nu ajung de obicei prea departe in viata. Si inconstient aplica si alte reguli care duc la „succes”, ca cele enumerate in acest articol. Totusi, in ciuda pesimismului care constant iti zice ca nimic nu e asa cum ar trebui sa fie, exista un leac 🙂 Click pe el. Si scapa de aceasta „raceala neagra”.

7) Teama de critica si respingere

Cei care de regula nu incearca de teama esecului, innevitabil il vor trai.  Viata e facuta pentru a fi experimentata. Exista o linie subtire care delimiteaza simpla existenta odata cu rutina zilnica si trairea practic a vietii. Nimeni nu e perfect. Nimeni nu reuseste de prima data. Intreaba-te: este dorinta de a obtine ceva mai puternica decat teama de a esua ?

8) Lipsa puterii de decizie 

Este dovedit ca persoanele care au succes, iau decizii rapid si le schimba incet. Cei care nu iau decizii sau care totusi le iau, dar incarcate de frica esecului, au o mai buna sansa in chiar a-l obtine in situatia respectiva. E mica diferenta dintre indecizie si procrastinare.

9) Lipsa de concentrare

Daca atentia ta e imprastiata in toate partile,  direct proportional vor fi rezultatele pe care le ai, cu puterea de concentrare pe care ai aplicat-o pentru a rezolva acea problema/sarcina.  Ia lucrurile pe rand si lasa mici pauze intre ce ai de facut, o tehnica de efect pentru unii e Pomodoro. Poti googali pentru a afla mai multe daca te intereseaza. 🙂

10) Lipsa de entuziasm

Daca nu ai entuziasm si pasiune pentru ceea ce faci sau spui, nu te poti astepta ca cei din jur sa fie convinsi si sa ai astfel succes. Pune pasiune in munca si activitatile pe care le faci.

Acum ca ai citit aceste motive, nu cauta alt articol pe blog sau orice altceva. Opreste-te un minut. 60 de secunde 🙂 Si gandeste-te sincer daca vreuna din aceste cauze te-a impiedicat sa ai succes. Vei sti apoi ce e de facut.

Raspandeste daca ti-a placut, spre o lume mai buna.

Cu drag si inspiratie, Claus.

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s