Ce legatura au bateriile cu tine


Ce treaba au bateriile cu tine

Te salut. Nu ne-am auzit de mult aici, pe Inspiiratie. In primul rand, sper ca ai avut un revelion smecher. 🙂 In legatura cu articolul pe care il citesti, a aparut ca „impuls” din partea unui amic, Konstantin, care se ocupa in principal de design si tot ce tine de acest domeniu. Daca ai vreodata nevoie de o operatie Photoshop, idei creative si altele din domeniu, lasa-i un mesaj. Deci, scriu acum din dorinta de a-ti transmite o analogie „inspiirata„, si, care cred ca te va lamuri sau va actualiza anumite conceptii pe care le ai despre lume si despre tine.

Fiecare din noi e precum o baterie. Care se incarca si descarca constant. E un haos la capitolul asta, daca nu esti sau devii constient de el. Si fiecare are sursele sale de incarcare si propriile „puncte” de descarcare.

Acum, depinde de fiecare cum alege sa aplice aceste… alegeri, si mai ales unde.

Mai exact, noi functionam cu emotii. Constant primim sugestii si emotii din exterior, le preluam constient sau nu si tot in acest mod le „descarcam” mai departe. Mecanismul care functioneaza cu aceste „baterii” e societatea noastra asa cum o cunoaste fiecare in functie de locatie si context.

Ce e necesar sa fim constienti este felul in care primim si trimitem, descarcam aceste emotii si informatii. Pentru a ajunge la alegeri in beneficiul fiecaruia, mai intai trebuie sa intelegem si acceptam totul. Sa fim precum apa, sa ne adaptam si sa observam realitatea din jur, modelata de alegerile si mentalitatea celorlalti. Apoi, dupa ce filtram toate aceste informatii, pe baza a ceea ce am observat, ne va fi usor sa alegem constient unde sa ne incarcam si cum sa ne descarcam, pentru a ne incarca iarasi.

Totusi, ca orice baterie, avem un ciclu de viata limitat. Energia din noi, insa, nu. Chiar daca bateriile se arunca sau recicleaza dupa ce inceteaza a mai functiona, energia care le activeaza ramane aceeasi, neschimbata, decat de felul bateriei, pentru o durata limitata de insasi „viata” acelei baterii. 🙂

Cu drag si inspiiratie,

iti trimite aceste idei spre alegeri mai bune, prietenul tau, Claus.

Reclame

2 thoughts on “Ce legatura au bateriile cu tine

 1. Pingback: N-ai decat sa… | Inspiratie :-)

 2. In primu rand ma bucur ca am si eu o mica particica in acest articol 🙂 foarte fain din partea ta.

  Acum sa revenim la subiectu articolului. E adevarat.. fiinta umana se poate asemana si compara cam cu multe obiecte din jur care au o functionalitate anume. Insa… motivatia si incarcarea asta si descarcarea de emotii sau stari tine de fiecare in parte si modu cum se mentine pe el/ea insasi.

  Nimic din jur nu te poate afecta decat DACA II DAI TU VOIE !. Multi nu realizam asta.. insa e foarte adevarat.

  Ar fi multe de discutat pe tema asta. Insa ne mai auzim/scriem curand.
  Numai bine !

  Apreciază

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s