Motivul ascuns din spatele viselor tale (si cum il poti afla)


Am discutat de multe ori acest subiect cu multe persoane, care imi povesteau de obicei ce au visat si ma amuza cat de putina importanta acordau acestui proces nocturn. „E doar un vis” ar zice majoritatea. La care raspund ca nu e chiar asa.. si in continuare iti voi explica de ce anume:

Capacitatea de a visa este o caracteristica foarte interesanta a mintii umane. Fiecare vis pe care l-ai avut vreodata are aceleasi radacini, cauze si componente pe care, daca le constientizezi, poti intelege cu usurinta legatura lor cu viata ta de zi cu zi si felul in care te ajuta asta.

SCOPUL: Principalul scop al fiecarui vis este sa rezolve gandurile neterminate dar care sunt „stocate” in subconstient si care se manifesta, continuand sub forma de vise. Ele apar in fiecare noapte, datorita fazelor somnului, mai precis in timpul ultimului stadiu, REM. Ni le amintim doar pe unele dintre ele, datorita naturii lor ciudate, experientelor intense sau „sperieturilor” din timpul acestor vise.

CONTINUTUL: Continutul unui vis este determinat de gandurile neterminate si „uitate” in creierul tau din ziua precedenta. De exemplu, un vis despre o vaca colorata care conduce o barca poate sa aiba ca si cauza reclama la ciocolata Milka pe care ai vazut-o la TV cu o zi inainte si apoi faptului ca te-ai uitat dupa la filmul Titanic. 🙂

Oricum, aceste ganduri se transforma in vise pentru ca ai fost intrerupt/a in timp ce te gandeai la ele, chiar si pentru cateva secunde. Deci, la fel ca un computer, creierul tau preia gandurile incomplete si le pune intr-un folder, pentru a se ocupa de ele mai tarziu.

DE CE UNELE VISE SUNT COMPLET ILOGICE:

Creierul tau muta in acel folder si gandurile cele mai neinsemnate si mai scurte, dar pe care nu le-ai terminat, asa cum ti-am mai zis si le transforma intr-o poveste, in vis. (creierul nu face decat sa puna povestea intr-un context, de aceea cand te trezesti logica realitatii nu se mai aplica intamplarilor din vis).

CUM TE POT AJUTA TOATE ACESTE DETALII:

Acum ca intelegi cauzele si mai exact ce reprezinta visele tale, ce beneficii pot rezulta din acestea ? Cum poti raspunde la intrebarea pusa de mii de ori, „ce semmificatie au visele mele” ? Ei bine, asta am de gand sa iti explic in continuare.

Cand te trezesti, incearca sa-ti amintesti ce ai visat, cat de detaliat poti si recreeaza sirul intamplarilor din vis in mintea ta. (am incercat si eu si te asigur ca functioneaza)
Pe masura ce iti amintesti fiecare detaliu, incearca sa observi legatura acestor detalii cu intamplarile din zilele trecute. Cel mai probabil, vei gasi aceste legaturi.

Acum, daca a aparut ceva dramatic, intens sau traumatizant in orice vis, concentreaza-te pe acel lucru. Aceste fragmente din vis te vor ajuta sa intelegi ceea ce nu apare de obicei in realitate, dar care are legatura cu realitatea. Spre exemplu, daca eviti sa te gandesti la o schimbare de cariera, cel mai probabil aceste ganduri se vor manifesta sub forma unui vis. Intamplarile din el ar putea avea loc in China, 🙂 chiar daca in realitate noul loc de munca s-ar afla doar la un oras departare.

De asemenea, ar mai fi posibil sa visezi orice intamplare legata de China, numai pentru ca subconstientul tau sa-ti sublinieze legatura dintre gandurile tale si perspectiva pe care o ai in legatura cu acestea.

CONCLUZIA

Asculta ce „au sa-ti transmita” visele. Intelege-le. Apoi intelege-te pe tine. Nicio problema nu poate fi rezolvata fara s-o intelegi mai intai.

Inspiratie, Claus.

(Click and share la articol daca ti-a placut. Multumesc.)

2 thoughts on “Motivul ascuns din spatele viselor tale (si cum il poti afla)

    • Viziunile au un scop clar. Acela de a transmite un mesaj. Radacina lor sau motivul pentru care exista o reprezinta sensibilitatea senzoriala la mediul din jur, „subtil” sau nu a anumitor persoane. Pot fi controlate, doar prin intelegerea lor. Viziunile nu prea se repeta, decat in cazuri speciale.

      Apreciază

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s