Tehnici de transformare rapida


Ai vreun obicei sau vreo parte din personalitatea ta pe care ai vrea sa o schimbi, dar nu ai reusit inca ? Ei bine, cunosc o modalitate de schimbare mai rapida decat efectele unui tsunami. 🙂 Am ales sa iti impart aceasta tehnica pe etape, ca sa-ti fie mai usor:

PASUL 1 – DECIDE CE ANUME VREI SA SCHIMBI

Exemplele includ nivelul de incredere in tine, impedimente in public-speaking, abilitatea de a conversa cu sexul opus, nesiguranta si anxietate personala etc.

PASUL 2 – MINTE-TE CONSTANT

Poate ca suna stupid la inceput, dar cu siguranta functioneaza. Trebuie sa-ti repeti tot timpul ca esti exact ceea ce nu ai devenit inca. Daca esti timid/a, repeta-ti ca esti considerat/a de toti ca fiind „sufletul petrecerii”. Repeta-ti ca ai o tona de fainosag gata de folosit in orice situatie. 🙂

PASUL 3 – IMAGINEAZA-TI SCHIMBAREA IN TINE 

Creeaza un filmulet de minim un minut in mintea ta despre tine dupa ce schimbarea a fost deja facuta. Imagineaza-ti fiecare detaliu si reactiile tale. De fapt, fii o cauza, nu un efect al acestor reactii. Si aminteste-ti simte emotiile conform cu ceea ce iti imaginezi. Ca si cum ti-ai „planta” o amintire falsa in creierul tau. La fel ca si cu orice alta amintire, ar trebui sa te poti „transporta” la acel moment la care te gandesti. (ti-l imaginezi).

Ignora vocea din cap care iti tot repeta ca nu e posibil. Logica nu e importanta in acest exercitiu.

PASUL 4 – DEVINO UN ACTOR DESAVARSIT

E necesar sa simulezi persoana care vrei sa devii ca si cum ai fi deja el/ea. Continua sa-ti repeti ca esti deja acea persoana si sa actionezi ca atare pe cat posibil. Interpreteaza-ti rolul in grupurile sociale, la magazin etc.

Limbajul corpului, dictia si actiunile trebuie sa reflecte modul in care versiunea ta schimbata ar actiona. Dar aminteste-ti, chiar esti acea persoana. Nu joci doar un rol. 🙂 In mintea ta gandurile ar trebui sa fie in gen „Sunt increzator, puternic” nu „acum joc rolul unei persoane care e foarte puternica, increzatoare”.

O optiune valabila si de efect ar fi sa alegi un personaj dintr-un film, emisiune, o persoana pe care o admiri, un mentor etc. In acest fel vei avea un exemplu vizual despre cum ar trebui sa actionezi in loc sa inventezi acel comportament.


PASUL 5 – CREDE !

Toate exercitiile de mai sus sunt menite sa te faca sa crezi cu adevarat ca deja ai devenit acea versiune a ta. Deja actionezi precum acea persoana, deci ce te opreste sa crezi ca deja ai devenit, imbunatatit si adaptat persoana respectiva la modul tau de a fi ?

Daca tot nu functioneaza, intoarce-te si repeta pasii 2 – 4 pana cand iti reuseste. Iti garantez ca aceast „pachet de exercitii” iti va aduce rezultate mai rapide si mai eficiente decat orice altceva ai fi citit sau incercat pana acum.

Dar aminteste-ti, e ca in Peter Pan, trebuie sa crezi.

P.S. Distribuie pe facebook daca te-a ajutat in vreun fel pentru ca si altii sa aiba sansa de a incerca aceste exercitii.

Inspiratie, Claus.

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s