Frica


Frica e un parazit. Frica e un dusman al naibii de inteligent. Frica.. e cel mai mare obstacol pe care iti garantez ca il vei depasi. (daca nu ai facut-o deja). Are un milion de fete exprimate printr-un milion de nuante de emotii negative. E acolo si poate nici nu iti dai seama. Diavol, moarte, singuratate, pierderea celor dragi, iad, frica de parerea celor din jur si lista poate continua la nesfarsit.

Toate.. conditionari sociale. Frici, care exista bine si adanc implantate in subconstientul fiecaruia inca din copilarie. A naibii. Adica, nu-i de ajuns ca trebuie sa ne descoperim rostul in viata, sa-l valorificam si intelegem la adevaratul potential, ci cel mai problematic aspect care cu timpul se arata din ce in ce mai mult il reprezinta.. frica.

E mereu acolo, pentru cei mai multi dintre noi, sub o forma sau alta. Si ne roade, putin cate putin, precum un parazit, o lipitoare care cu maiestrie se ataseaza de corpul victimei si datorita unor substante prezente in cavitatea bucala, devine pe loc insesizabila.

Te opreste sa fii fericit/a complet chiar in acest moment. Te opreste sa iti duci viata la potentialul maxim, sa alegi sa devii acolo si acum cea mai mareata versiune a ta pe care ti-o poti imagina despre tine.

Pai, bine, stiu ca m-ai inteles, dar acum ce ramane de facut ?

Solutia… e neobisnuita asa cum imi place mie. 🙂 Ca sa iti invingi frica, in primul rand trebuie sa o intelegi. Sa petreci cat mai mult timp, cand e posibil doar cu tine. Sa te asculti, sa iti asculti gandurile si sa observi ce nu e in regula. Sa observi ce e negativ acolo chiar si sub cea mai subtila si nevinovata forma. Daca iti pare complicat, asta e doar primul pas. 🙂

Urmatorul pas, daca l-ai inteles si realizat pe primul, este sa iti confrunti aceasta frica. De orice fel ar fi, cheam-o la tine, in imaginatia ta si las-o libera, sa se manifeste oricum vrea. Nu reprima nimic. Nu ascunde nimic. Fii… fara frica.

Apoi, partea interesanta de aici incepe. Vei avea parte de senzatii mai autentice si nebunesti decat iti poate oferi o Vodka Absolut. 🙂 Senzatiile constau in faptul ca toate temerile tale se vor „derula” pe ecranul tau vizual, mental, imaginar si se vor exprima prin emotiile si sentimentele de moment.

Dupa ce tot spectacolul s-a incheiat, mai ramane un singur lucru de facut. te simti pregatit sa afli raspunsul ? Pentru ca daca nu vei face exact cum iti zic, tot procesul explicat va fi degeaba. Deci, uite ce ai de facut: ACCEPTA-TI FRICA. Recunoaste ca iti este frica, pentru ca sa o poti „materializa” si sa intelegi ca de fapt nu e nimic de „materializat”. Sa intelegi ca toate au fost ganduri ascunse cu un rol precis, precum programele de calculator, pe care acum le-ai dezinstalat cu succes.

Ca o completare, frica se poate exprima de asemenea si ca cele mai puternice sau mai slabe si justificate sentimente de vinovatie. Te simti vinovat/a… de ce? Pentru ce ? Ce-a fost, a fost. A trecut. Esti aici acum, in prezent. Numai cu cuvintele mele si gandurile tale. De ce sa mai cari bolovani de care nu mai ai nevoie ? Oricum, esti liber/a sa alegi orice. Dar e necesar sa te ierti de orice ai fi facut sau orice consideri ca ar fi afectat pe altcineva direct sau indirect din „cauza” si din „vina” ta.

Nu ai nevoie de iertarea nimanui, inca. Intai iarta-te si accepta-te pe tine. Fii complet/a, de fiecare data, termina ziua pe care ai inceput-o. Pentru ca meriti tot ce e mai bun. Si lumea este exact in felul in care crezi ca e, se muleaza dupa perspectiva pe care o ai si experimentezi ceea ce crezi cu adevarat.

Este chiar atat de simplu, dar profund si adevarat. Daca ai nelamuriri, lasa un comentariu mai jos. Daca ai o teorie mai adevarata, practica, completa si explicita, de asemenea, lasa un comentariu mai jos.

Cu drag si inspiratie, Claus.

4 thoughts on “Frica

  1. Frica e singurul lucru universal care ne obstructioneaza potentialul de a fi completi.
    Cand un om care a ajuns la o oarece apreciere asupra sa, se prezinta cu „astea sunt limitele mele” si si le respecta pentru ca aia e securitatea lui emotionala, inseamna ca pana la urma, pana acolo a avut curajul sa si infranga temerile; sau/si e in stare sa respecte un principiu numai din frica, crezand ca ala e confortul lui real? Poate e un nivel mai bun la care se va simti complete & secure. Frica cimentata se manifesta si ca sentiment de inadecvare, incomoditate. Daca ajung pana la punctul in care sa imi fie sila si sa resping actiunile/convingerile unora, inseamna ca ma tem, ca imi respect securitatea emotionala/pe mine sau ca am curajul si onoarea de a respecta un principiu? De unde pornesc si cum mentii principiile si pana unde e frica de fapt, pentru ca mi se pare fals un principiu care incepe cu „Sa nu[…]” cand ar trebui sa promoveze o valoare, nu o interdictie.

    Apreciază

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s