Tabu – si pe tine te revolta ?! A nu se citi de catre persoanele pudice.


Intotdeauna ceea ce e interzis, atrage. Este ca un fel de lege universala care se aplica in special si de cele mai multe ori, noua… pamantenilor. De la placinta interzisa a bunicii pe care o mananci cu pofta atunci cand iese din camera, pana la jafuri de proportii. Acum, ai putea crede nu exista chiar o legatura directa, relevanta intre cele doua fapte, dar adevarul este ca exista.

Limitarile impuse de cei din jur exista dintotdeuna si inca pentru o bucata de timp mai lunga sau nu cu siguranta vor exista. Ce e trist, e faptul ca aceste limitari si reguli fara noima afecteaza in special pe cei fara niciun fel de aparare psihologica sau caracter format prin propriile alegeri, adica pe copii.

E trist sa aud sau sa vad cu ochii mei cum asa zisii „parinti iubitori” care le vor doar.. „binele” copiilor lor, nu fac decat sa le captureze libertatea de exprimare si creativitatea, prin mult auzite-le si des intalnite-le expresii cum ar fi „nu e bine ce faci, stai la locul tau”,”daca faci acel lucru, mami/tati se supara”,”vei fi pedepsit”,”comporta-te adecvat in societate”, „la ora respectiva sa fii deja acasa” etc.

Si totodata, la fel de trist e si faptul ca parintii sunt rusinati de proprii lor copii, nu le ofera o educatie sexuala corecta si normala pentru ca de cele mai multe ori si ei au fost tratati la fel.

Sa lamurim niste lucruri: sexul e ceva normal, e cel mai intim lucru care poate fi impartasit de doua persoane, e cea mai apropiata metoda de interactiune. Sa iti exprimi liber si direct parerea e normal si corect, indiferent de natura parerii tale sau de felul in care o exprimi. Sa traiesti cum vrei, sa faci ce vrei si sa obtii ce vrei, sa ajuti pe cine vrei este normal. Nu trebuie niciodata sa te scuzi sau sa dai explicatii nimanui. Da, da, stiu ca ma intelegi si ca tu stii, dar eu vorbesc si pentru acele persoane pentru care subiectele tabu sunt echivalente cu „pacatele” de „moarte” si care numai la auzul cuvantului sex se inrosesc mai ceva ca o rosie coapta. 🙂

Simt in mine o revolutie pentru schimbare, un foc care creste din ce in ce mai puternic cand vine vorba de acest gen de persoane care inteleg si se tem astfel de subiectele tabu.
Cati adolescenti nu s-au sinucis numai din cauza ca nu au fost educati in familie despre ce e aceea o relatie adevarata, despre faptul ca in viata totul e trecator dar „static” daca esti putin curios sa intelegi lucrurile la un nivel mai adanc decat aceeasi mancare informationala de care toti s-au saturat, dar pe care cei mai multi o servesc cu forta, din necunostiinta faptului ca oricand pot face cu hotarare si curaj propriile alegeri.
Sau cate crime din gelozie, din lacomie sau teama nu s-au facut pana acum, din nou, pentru ca nimeni nu indrazneste sa aleaga ce e mai bine pentru, benefic si corect pentru propria persoana, avand ca barem respectarea individualitatii, alegerilor si spatiului fiecarei persoane.

Va indemn acum pe fiecare din toti ce citest acest articol sa rupem lantul, care nu face decat rau, sa comunicam si iubim cu sinceritate, sa devenim cea mai buna versiune pe care ne-o putem imagina despre noi si sa facem propriile alegeri, care sa ne reprezinte clipa de clipa.

Esti intr-un sicriu de lemn, cu toti cei care te-au cunoscut vreodata in jurul tau, si doar pamant rece urmeaza sa fie aruncat acesta. Imagineaza-te astfel si gandeste-te sincer acum, chiar acum, daca duci o viata plina de regrete sau iti construiesti viata clipa de clipa prin propriile alegeri provenite din esenta ta, din Eu-l tau interior de care intotdeauna ai fugit, mai ales in fata provocarilor sau chiar si a unei simple interactiuni. Gandeste-te acum daca scopul tau ultim este sa contribui prin vocatia si talentele tale la creearea unei lumi mai fericite, mai echilibrate, cu persoane sincere si deschise, pentru care subiectele tabu reprezinta istorie care apartine unor civilizatii inapoiate, de mult uitate. Sau sfarsitul acestei vieti va reprezenta totodata si sfarsitul propriei tale lasitati, sfarsitul unei persoane care a trait doar pentru a manca, ascunsa mereu in spatele scuzelor atat de perfect fabricate de propria persoana, cu un gol interior care s-a largit pe zi ce trece.

Alege, si sperand ca ai luat decizia cea mai utila pentru tine, in milioanele de clipe care vor urma dupa ce ai terminat de citit acest articol, traieste o viata constienta, traieste in prezent, nu prin amintiri sau imaginatie, alege sa oferi ce mai de calitate valoare a ceea ce iubesti sa faci zi de zi si fii om, un adevarat om pe aceasta planeta pe care, consider ca esti privilegiat sa fii nascut.

Lasa in urma toate amintirile neplacute, dureroase, lasa in urma tot ce te deranjeaza, ignora persoanele care inca mai au de inteles cum sta treaba de fapt si explica-le clar si direct, cu iubire daca iti cer acest lucru, cum pot gasi fericirea adevarata prin simpla traire cu sinceritate, fara teama, cu armonie si deschidere impreuna cu toti de aici, de acum.

Raspandes-te daca apreciezi si esti de acord, Claus.

Lasă aici un comentariu [feedbackul creeaza schimbare]

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s